A Visit to Star Ferry 天星小輪公司參觀

cam_17_00002

A Visit to the Star Ferry (11th March 2015)

Over a dozen of students and Mr Chow Wah were invited to visit the Star Ferry Company on 11th March 2015. Students had a chance to enjoy two free ferry rides and appreciate the beautiful scenery along the Victoria Harbour.

 

 cam_17_00001

 
林楊 (五丙):游船河
我們到尖沙咀碼頭參觀了天星小輪公司,認識該公司的歷史,看到了1880年代天星小船的樣子。以前年代坐船的價錢,只需要五毫,相當便宜,不過想到以前五毫也就是現在的五塊,看來以前的經濟環境都不是很好。
接著天星小輪公司安排我們乘坐遊客船,這條船的船倉設計很特別,好像用來開派對似的,有飲品、有食物、完全是為遊客而準備的。
這次我們要扮演遊客,享受一下坐船游海港的風味,我感到旅行真是一件快樂的事。見到外國人坐在船上吹著海風,那種舒服的感覺,非文字可以形容的。

張國基(五丙):難忘的旅程
最近的一次坐船是參觀新中環天星碼頭。這次的活動讓我更了解海上工具 — 船,以及童年時坐船的回憶。